Nytkö Jo?

24.11.2015, Ile

Tervetterve,

Blogia pyrin jatkossa jakamaan täälläkin! Alkaa olla niin monta julkaisukanavaa ettei pysy itsekään perässä... ;)

Tuntuu äkkiseltään että viimeviikolla kirjottelin inttijutuista ja harjoituskauden ensiaskeleista. Mutta ei se ihan ollut viime viikolla, ei viime kuussakaan. Äkkiä meni taas kesä ja syksy, mutta olihan siinä touhuakin kyllä melko paljon. Team Huuhankatu (alla, eli velipoika Matti "makkara" Herola ja Jussi "mörkö" Salo) ei ole kovin paljoa Kuopiossa viihtynyt...

image

Kurkkusalaattihommien päätyttyä 24.9 tässä on sitten oltu pelkästään näillä töin, ensimmäistä kertaa. Eikä ole kyllä vielä tullut semmonen olo että aikaa olisi ollut liikaa tai tekemisestä puutetta. Viimeisestä kahdesta kuukaudesta kotona on ehtinyt viettää yhteensä noin kaksi viikkoa, jaettuna pääosin parin vuorokauden mittaisiin pyykinpesujaksoihin.

Välillä sitä herää ihmettelemään että tosiaan, tässä on vapaa tekemään niinkuin itse parhaaksi katsoo. Saa nähdä sitten että osaako sitä itse pitää ohjat omissa käsissä, vai onko sitä liian tottunut vaeltamaan käytännössä pakollisten asioiden mukaan!

image

Vaan mennäänpä asiaan!

Maailmancupin avaus on neljän päivän päässä, ollaanko valmiita? Kuvasta päätellen ei paljon naurata?

Paperilla ainakin valmiimpia kuin koskaan ennen, harjoitusmäärää saatiin hilattua viime vuodesta tähän mennessä ylöspäin n. 10%. Lisäksi tehoharjoittelua/kisoja oli kesän aikana enemmän, ja hyppymääräkin oli aiempaa isompi.

Näkyykö se sitten tuloksissa?

Se onkin sitten ihan toinen juttu :D Lajin luonne kun tuppaa olemaan sellainen että yhden kilpailun tulos koostuu niin monesta muustakin asiasta kuin senhetkisestä fyysisestä kunnosta. Mäkiosuus on helppo pistää pakettiin ihan pelkän jännityksen vuoksi, eikä joskus täydellinen hyppykään riitä mihinkään, jos ei tuuri käy kohdalle. 

Tottakai on muistettava että todennäköisyys koviin tuloksiin nousee huomattavasti fyysisen suorituskyvyn mukana, mutta suurin haaste on mielestäni tähänkin asti ollut potentiaalin ulosmittaaminen kisatilanteeseen. Joten tavoitellaan pidemmällä tähtäimellä edelleen samanlaista maltillista kehitystä, mitä on onnistuttu tekemään viimeiset vuodet. Mutta onhan se selvää että ennen jokaista kilpailua tavoite on oltava podiumilla, vaikka tiedetäänkin että sen saavuttaminen ei olevaina mahdollista, ei edes joka kerta, olipa kyseessä kuka tahansa :D Mutta on sinne tällä kaudella jo päästävä, vaikka väkisin.

Jos nyt etsii jotain kehityksen merkkejä kesältä, niin kesä-gp:llä sijoitukset olivat parempia kuin kertaakaan aikaisemmin, erityisesti hyppy kulki loppukesästä hyvin. Harjoituskausi kokonaisuudessaan oli ehjin tähänmennessä, ilman sairasteluita/muita hidasteita (Armeijaa lukuunottamatta). Joten eikai tässä auta kuin pistää hymy huulille ja alkaa ulosmittaamaan tuloksia kisoissa, kyllä se sieltä ennenpitkää tulee!

image

Sitten vielä loppukevennys!

Tällä pidemmällä ensilumenleirillä, joka siis venyy lähes kuukauden mittaiseksi, olen pitänyt kitaraa&vehkeitä mukana, että on muutakin tekemistä kuin kännykän räpläys. Pari kertaa soittelemassa kävi itävaltalainen maailmanmestarikin! Ja selfiehän siitä piti ottaa...

image

Eikä siinä vielä kaikki! Rovaniemen urheiluopisto tarvitsi mannekiineja ruuanlaittovideoihinsa, joita käytetään ilmeisesti uusien akatemialaisten opetukseen (varoittavina esimerkkeinä?). Ammattilaisen ohjauksessa härän ulkofileepihvit olivat ihan siedettäviä, senverran säälin muita että söin kaikki itse ;)

image

Toisena kokkina muuten hääräilee Wille Karhumaa, Rovaniemen lahja suomen yhdistetylle!

image

-Ilkka

Lisää kommentti

Kuvavarmenne

Kuvavarmenne

URHEILIJAA TUKEMASSA: